Moslemite palverännakut ohustab viirus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemi palverändurid
Moslemi palverändurid Foto: SCANPIX

Saudi Araabias toimub moslemite palverännak hajj, kuid samas on sel aastal palverändureid vähem kui varasematel aastatel.

Põhjus selles, et Saudi Araabias on levimas uus koroonaviirus Mers, edastab AFP

Enamik palveränduritest kannab maske ning seni ei ole ühestki haigusjuhtumist teatatud.

Saudi Araabia on palverännakul osalejate arvukust piiranud, kuid sellegi poolest on osalejaid 1,4 miljonit. Suur osa neist on välismaalased.

Palverännakut turvavad 100 000 sõdurit ja politseinikku. Saudi Araabia võimud andsid enne hajj algust hoiatuse, et palverännaku ajal ei ole segamised nagu näiteks meeleavaldused, lubatud. Parameedikud, tuletõrjujad ja teised päästmisega seotud ametid on ohuolukordadeks valmis.

Sellel aastal saavad palverännakul osalejad kasutada uut raudteed. Rongid asendavad nüüd busse. Varasematel aastatel oli bussidega pidevalt probleeme, kuna need olid väga täis ja inimesed said kannatada.

Eile hakkasid hajj`il osalejad siirduma Mekast Mina orgu. Minas puhatakse ja palvetatakse. Edasi liigutakse Arafati mäele, mis on palverännaku sihtkoht.

Saudi Araabias inimelusid nõudnud uus koroonaviirus Mers on sarnane aastate taguse Sars-viirusega. Möödunud aastal esimest korda esinenud Mers-viirusesse on seni kogu maailmas surnud 60 inimest, kuid suur osa, 51 juhtumit on olnud Saudi Araabias.

Saudi Araabia võimud loodavad, et hajj ajal ja selle järgselt haigestumisi ei esine.

Mers-viiruse vastu ei ole veel vaktsiini, samas ei nakku see kuigi lihtsalt ühelt inimeselt teisele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles