Erdoğani nõunik: kreeklased oleksid valmis Türgiga taasliituma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka meeleavaldaja.
Kreeka meeleavaldaja. Foto: EPA

Kui korraldada rahvahääletus, pööraks Kreeka aja hea meelega 200 aastat tagasi ja taasliituks Türgiga, väitis peaminister Recep Tayyip Erdoğani nõunik Yiğit Bulut.


«Kui korraldada täna Kreekas referendum, hääletaks rohkem kui 51 protsenti rahvast EList välja astumise ja Türgiga liitumise poolt,» teatas endisest uudisteankrust Bulut intervjuus Habertürkile.

Kreeka eraldus Ottomani impeeriumis aastal 1830 pärast ränka iseseisvussõda. Alates sellest ajast on Kreeka-Türgi suhted olnud vastastikku kahtlustavad.

Möödunud kuul lõi Bulut laineid avaldusega, et peaminister Erdoğan on sotsialist. «Kui Türgis on mõni tõeline sotsialist, on see Recep Tayyip Erdoğan,» kuulutas ta.

Peaminister Erdoğani konservatiivse Õigluse ja Arengu (AKP) pressiesindaja Hüseyin Çelik pidas siiski vajalikuks valitsusjuhi nõuniku sõnu parandada ja ütles: «Erdoğan on konservatiiv ja demokraatlik isik, aga mitte sotsialist.»

Gezi pargi protestide tippajal kogus Bulut aga rahvusvahelist kuulsust väitega, et teatud jõud üritavad Erdoğani tappa telekineesi abil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles