Eesti Muusika Päevad esitleb 11 heliloojat

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusika Päevade korraldajad Ülo Krigul ja Timo Steiner.
Eesti Muusika Päevade korraldajad Ülo Krigul ja Timo Steiner. Foto: Egert Kamenik

Tänavusel festivalil Eesti Muusika Päevad 22.-27. märtsil lubavad korraldajad esitleda 11 festivali heliloojat.

Esmaspäeval algab suurim Eesti nüüdismuusikat tutvustav festival Eesti Muusika Päevad (EMP), korraldajate sõnul on 22.-27. märtsini kestva festivali tunnuseks hulk autorikontserte, mille käigus sünnib ainulaadseid kooslusi, vahendas festivali pressiteade.

«Võiks isegi panna diagnoosi: autorikontsertomaania,» rääkisid festivali kunstilised juhid Ülo Krigul ja Timo Steiner. «Nüüdsel ajal, kus infovoog kipub olema pigem lühiajaline ja pinnapealne, liigub EMP-patoloogia hoopis vastupidises suunas. Ei libaväljakaevamistele, ei mänguheliloojatele, ei killustunud mammutitele! Ainus, mida festivali organism nõuab, on rahu ja süüvimine... ja autorikontserdid.»

Oma kontserdi on saanud Tauno Aints, Galina Grigorjeva, Lauri Jõeleht, Liis Jürgens, Andrus Kallastu, Raimo Kangro, Tatjana Kozlova, Tõnu Kõrvits, Märt-Matis
Lill, Kuldar Sink ja Peeter Vähi, pluss külalisvõistleja videokunsti alalt - Mark Raidpere, kelle koostöö erinevate eesti muusikutega on juba mitu aastat EMPi publikut vaimustanud.

Lisaks näeb festivalil põnevaid kooslusi - nii näiteks astub homsel Peeter Vähi autorikontserdil üles superstaarisaate võitja Jana Kask.

«Sul, armas publik, pole tarvis teha muud, kui avada süda uuele muusikale ja kontsertide vahel veidi jalgu liigutada, et järgmise autori võlumaailma sisse hüpata - muu eest oleme hoolitsenud,» ütlesid festivali kunstilised juhid Timo Steiner ja Ülo Krigul. «Aga midagi uut ikka ka - Tallinn Music Week ja Eesti Muusika Päevad suutsid üksteist vaid ühe kevade ihalevate pilkudega uurida - nüüd on koostöövorm loodud ja salapärane showcase-kontsert lennutab maailmalavadele ka meie heliloojate muusika.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles