Uuring: haiges ühiskonnas on hinnas mehised mehed

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meheideaalid erinevad riikide kaupa.
Meheideaalid erinevad riikide kaupa. Foto: Panther Media
Šoti teadlaste värske uuring näitab, et maskuliinsed mehed on naiste seas nõutumad neis riikides, kus rahva tervislik seisund soovida jätab.

Aberdeeni ülikooli uurijad kinnitavad, et ühiskondades, kus esineb palju haigusi ja inimeste tervis on vilets, eelistavad naised partnerivalikul rõhutatult meheliku välimusega mehi, kirjutab Healthday.

Uuringus osales 4500 noort naist 30 riigist, kel paluti hinnata samast mehest tehtud fotosid, kusjuures igal pildil oli tema näojooni erinevalt töödeldud. Mõnel pildil oli mehele antud rõhutatult maskuliinne, tugeva lõuaga nägu, teistel aga naiselik ja väikese lõuaga.

Selgus, et riikides, kus keskmine eluiga oli lühem, suremus suurem ja nakkushaiguste levik laiem, eelistasid naised fotosid, kus pildistatava nägu oli mehelikumaks muudetud.

Uuringut juhtinud Lisa DeBruine’i sõnul kinnitavad tulemused, et partnerivaliku kriteeriumid erinevad riikide ja kultuuride kaupa seetõttu, et inimeste elukeskkond on erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles