Naised hoiavad pere rahaasjadel paremini silma peal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Mehed süüdistavad naisi sageli liigses kulutamises, kuid värske briti uuring näitab, et tegelikkuses on õrnem sugu rahaasjades osavam.


Naised oskavad paremini eelarvet koostada ning kulutustel silma peal hoida, selgus Suurbritannias korraldatud uuringust. Naised jäid ka harvemini võlgu laenude või krediitkaardimaksete tasumisel, vahendab Daily Mail.

Naisi, kes oma finantsasju ignoreerivad, on vähem kui mehi, samuti ei hiline nad maksete tasumisel ega jäta neid üldse maksmata.

Naised pingutavad rohkem, et võlgu kiiremini kaelast ära saada, samal ajal kui mehed eelistavad tasuda minimaalse kohustusliku summa.

Uuringu läbi viinud veebilehe lovemoney.com esindaja Ed Bowsheri sõnul on naisi aastaid suurteks kulutajateks peetud, kuid tundub, et mehed peavad hakkama oma sõnu sööma. Naised on õppinud rahaga paremini ümber käima.

Bowsheri väitel armastavad mehed kulutada raha igasugu vidinatele, mille jaoks on sageli tarvis kasutada krediiti.

Kolme tuhandet britti hõlmanud küsitlusest tuli välja, et meeste keskmine krediitkaardivõlg ulatus üle kahe tuhande naela, kuid naistel jäi kahest tuhandest allapoole. Neljandik meestest tunnistas, et nad kas unustavad oma krediidimaksed üldse või hilinevad nende tasumisel, naistest tunnistas sama 17 protsenti vastanutest.

Iga kahekümnes mees oli sunnitud tunnistama, et neil pole pere rahaasjadest vähimatki aimu ning et nad kulutavad pidevalt üle ja unustavad arved maksmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles