«Helesinine vagun» sõidab Ungarisse

, Ugala kirjandustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarvo Vridolin

Ugala teater mängib juba seitse aastat publikut meelitanud lavastust «Helesinine vagun» 18. märtsil Budapestis Merlini teatri laval. Etendus antakse Eesti nädalal, mis on suurim iga-aastane eesti kultuuri tutvustav ettevõtmine Ungaris.


18.—24. märtsini on Eestiga seotud üritusi kolmes Ungari linnas: Budapestis, Szombathelys ja Debrecenis. Lisaks Ugala etendusele on kavas rahvusvaheliselt hinnatud uute eesti filmide näitamine ja Friedebert Tuglase novelliauhinnaga premeeritud tööde uute ungarikeelsete tõlgete lugemine, kirjandusõhtu Budapesti ühes populaarsemas klubis, fotonäitus ning eesti köögi tutvustamine.



Et «Helesinise vaguni» autor Andrus Kivirähk on Ungari kultuurihuviliste ringis tuntud ning ka see näidend on juba 2005. aastal ungari keelde tõlgitud ja raamatuna ilmunud, oodatakse Ugala etendusele lisaks Budapesti eesti kultuuri sõpradele palju tavapublikut.



Etendusele valmistatakse ungarikeelsed subtiitrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles