USA hakkab kasutama droone Põhja-Korea jälgimiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RQ-4 Global Hawk
RQ-4 Global Hawk Foto: SCANPIX

USA armee hakkab järgmisel aastal kasutama Põhja-Koreas luuramiseks droone.

USA õhujõud saadavad luuredroonid välja järgmise aasta kevadel, edastab Live Science.

Selles totalitaarses riigis elab 24 miljonit inimest diktaator Kim Jong-uni diktaadi all.

RQ-4 Global Hawki droonid tõusevad õhku Jaapanis asuvast USA sõjaväebaasist.

USA välisminister John Kerry ja kaitseminister Chuck Hagel kohtusid Jaapani võimuesindajatega, et droonide väljasaatmise suhtes kokku leppida.

Mõlemad osapooled loodavad, et luuredroonide abil saavad nad kahandada ja ennetada Põhja-Korea poolset ohtu.

Hoolimata lääneriikide ja ÜRO hoiatusest, on Põhja-Korea jätkanud tuumarelvade arendamise ja kaugmaarakettide programme.

Selle aasta alguses viis Põhja-Korea läbi kolmanda tuumakatsetuse. USA ja Jaapani luure andmetel on Põhja-Korea käivitanud tuumakompleksi, kus võidakse toota plutooniumit aatompommide tarbeks.

USA Global Hawk droonid on võimelised lendama 18 300 meetri kõrgusel. Tegemist on USA õhujõudude tehniliselt kõige täiuslikemate luurelennukitega. Need droonid saavad järjest õhus olla rohkem kui 28 tundi.

Droonidel on rida instrumente, kaasa arvatud infrapunasensorid ja satelliitkommunikatsioonisüsteem. Need mehitamata lennumasinad on võimelised jälgima 103 000 ruutkilomeetri suurust ala.

USA õhujõudude Global Hawk droonid on seni olnud Vaikses ookeanis asuval Guami saarel ning Pärsia lahe piirkonnas.

USA droonid on varem Jaapani kohal lende teinud, uurimaks Fukushima tuumajaama olukorda. Fukushima tuumajaam sai rängalt kannatada 2011. aasta maavärinas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles