Naise mure: kas teistest naistest mõtlemine teeb minust lesbi või biseksuaali?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naisteportaali Female First lugeja Amy kurdab, et tülitseb pidevalt oma elukaaslasega ning viimasel ajal on üha tihemini hakanud mõtlema sellele, milline võiks suhe olla teise naisega.

«Ma olen oma elukaaslasea koos olnud neli ja pool aastat. Meist sai paar juba siis, kui ma olin alles teismeline, seega ma olen suhte jooksul palju arenenud ja täiskasvanumaks saanud. Viimasel ajal olen ma hakanud meie suhtes aga kahtlema. Ma armastan teda kogu südamest ja mulle tundub, et ma ei oskakski ilma temata enam elada, aga viimasel ajal me tülitseme ja vaidleme palju. Mulle tundub, et ta ei tunne enam minu suhtes mingit tõmmet ja me seksime vaid siis, kui mina seksi algatan.

Päris suhte alguses tekitas meil probleeme see, et ma suudlesin paaril korral teisi naisi. See juhtus muidugi purjus olles ja mees andis mulle alati andeks. Ent viimasel ajal olen ma hakanud mõtlema üha enam teistele naistele. Ma ei ole lesbi, ma tunnen seksuaalset tõmmet oma elukaaslase suhtes. Aga äkki ma olen biseksuaal? Ma ei suuda küll ette kujutada, et ma kunagi teise naisega vahekorras oleks. Kogu see olukord on niivõrd palju stressi tekitanud, et ma mõnikord nutan õhtuti voodis, kuni ma magama jään.

Ma mõtlen pidevalt sellele, et kas ma suudan temaga koos õnnelik olla, samas ma tean, et ei lõpetaks kunagi seda suhet, sest armastan teda tohutult. Kas oskate mulle nõu anda?»

Female Firsti suhteeksperdid vastasid: «Tülitsemine hoiab mõnda suhet elus, sest partnerid saavad tülidest õppida. Aga kui tülid on kogu aeg tõsised ja stressirohked, siis võivad need kahtlema panna, kas sellisel suhtel on tulevikku. Kui naine peab pidevalt seksi algatama, siis on mees võib-olla huvi kaotanud, samas on mitmeid võimalusi, kuidas oma voodielule veidi vürtsi anda, et mehel taas huvi tekiks. Ehk tuleks mehelt uurida, kuidas te oma voodielu võiksite muuta, et ta suuremat huvi tunneks?

Lisaks on oluline näitaja see, et kui sa pole võimeline ette kujutama seksi teise naisega, siis oled sa tõenäoliselt hetero, aga tunned lihtsalt huvi asja vastu. Kahtlusi võib tekitada ka see, kui teie suhe ei lähe niivõrd hästi ja te tülitsete pidevalt.

Kui oled sellises olukorras, aga sulle tundub, et teie suhtel võib tulevikku olla, siis peaksite ehk paariteraapiasse minema ja oma probleemidele lahendusi leidma. Oluline on see, et läheksite koos teraapiasse, et mõlemad oleksid probleemidest teadlikud ning valmis suhet parandama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles