Vene riigiduuma peab emokultuuri noortele ohtlikuks

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokio Hotel
Tokio Hotel Foto: Mavrixphoto / Scanpix

Vene riigiduuma arvates on emo subkultuur teismelistele ohtlik.

Mustade tukkade, kulmurõngaste ja neetidega kaunistatud emonoori näeb Moskva avalikes kohtades järjest rohkem, kuid riigiduuma peab seda «ohtlikuks teismeliste trendiks», vahendab The Moscow Times.

Eelmisel kuul arutati duumas seaduseelnõu, mille eesmärgiks on laste moraali kaitsmine ning mille kohaselt tuleks teatud subkultuure karmimalt piirata.

Muude meetmete seas tugevdaks eelnõuga ette nähtud seadusemuudatus kontrolli emode veebilehtede üle ning keelaks emo-stiilis riietuvatel noortel siseneda koolidesse ning valitsushoonetesse.

Seaduseandjatel on ka kindel ettekujutus, kes emod üldse on: nad 12- kuni 16-aastased noored, kes kannavad musta ja roosat riietust. Neil on mustad juuksed pika tukaga, mis katab pool nende nägu, mustad küüned, mustad neetidega kaunistatud vööd ning kulmu- ja kõrvarõngad.

Riigiduuma arvates võib emokultuuri «negatiivne ideoloogia» noortel depressiooni tekitada ning suurendada enesetapuriski, eriti noorte tüdrukute hulgas.

Lisaks julgustab ja õigustab subkultuur duuma väitel alaealiste seksuaalsuhteid ja uimastite tarvitamist ning emod pannakse ühte gootide ja skinheadidega.

Emobändi MAIO trummar, 21-aastane Dmitri Gilevitš, oli seaduseelnõu üle nördinud.

«Psühholoogiliste emotsioonide väljendamine pole seadusega keelatud. Minu arvates on igal inimesel selleks õigus,» ütles Gilevitš.

Muusiku sõnul on vastuseisu põhjuseks laialt levinud teadmatus.

«Inimesed arvavad, et see on agressiivne subkultuur, milles noored lõiguvad iga päev enda veene,» sõnas ta. «Emo pole hingekultuur, see on eelkõige muusikakultuur.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles