Kodutute aastapäevabanketil söödi Evelin Ilvese õunakooki

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päeval, kui Eesti eliit Vanemuises punasel vaibal kätlemissabas seisab, korraldati Oleviste kirikus söömaaeg ja rõivaabi, neile, kes elus nii haljale oksale pole jõudnud.


«Abi tuli saama ligi 500 inimest,» ütles Riina Vändre MTÜst Oleviste Hoolekanne. «Pinkide täitumise järgi hindasime.» Jagatav toiduabi oli enamasti linnakodanike poolt annetatud, saadeti küpsetisi ja võileibu, omaküpsetatud suure õunakoogiga toetas vaeseid ka Evelin Ilves.

«Ma tahan väga tänada kõiki inimesi, kes meid annetuste ja muu toega aitasid,» rääkis Vändre. «Toodi lausa uusi poest ostetud jopesid, ise kootud sokke ja muud rõivaabi, mis sellel külmal talvel väga ära kulub.» Kaasavõtmiseks oli abivajajatele varutud makarone, kiirnuudleid, tangu ja teisi kuivaineid.

«Ma arvan, et umbes pooled neist inimestest ongi sunnitud tänaval elama, ülejäänutel on lihtsalt rasked ajad. Oli nii vanemaid inimesi kui väikeste lastega peresid,» ütles Vändre.

Hingesoojust pakkus Oleviste kirikus kontsert, kus esinesid Reet Linna, Jaanika ja Kaari Sillamaa, Aare Jaama ja Indrek Vainu. Kui Jaanika Sillamaa «Põhjamaad» laulis, tõusis ka karmimatel meestel pisar silma.

Igapäevases elus töötab Riina Vändre kaitseministri Jaak Aaviksoo nõunikuna. Jõulude ajal toetas kaitsejõudude peastaap Oleviste heategevust sooja sõduripesuga ja Kaitseliidu naiskodukaitsjad käivad abiks neli korda nädalas peetavas Oleviste supiköögis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles