Roti tapmine ja söömine läks kalliks maksma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roti tapmine ja söömine läks kalliks maksma
Roti tapmine ja söömine läks kalliks maksma Foto: AFP / Scanpix

Briti telekanalile ITV läks kalliks maksma tõsielusarjas «I'm a Celebrity…. Get Me Out of Here» tapetud ja ära söödud rott.

Austraalia kohus määras, et telekanal peab loomapiinamise eest maksma 3000 Austraalia dollarit (ligi 30 000 krooni) trahvi ning lisaks veel 2500 Austraalia dollarit (ligi 25 000 krooni) kahjutasu, kirjutab abc.net.au.

Rott tehti roaks selle sarja osas, mis filmiti möödunud aasta detsembris Austraalias.

Rotiküpsetamisega tegelesid itaallasest kokk Gino D´Acampo ja inglasest näitleja Stuart Manning.

Meeste sõnul ei tulnud nad metsikus looduses toime neile antud väikese koguse riisi ja ubadega ning selle tõttu tapsid nad roti, et saada valke.

ITV esindaja tunnistas kohtus, et nad on looma tapmises süüdi. Rott torgati küll noaga läbi, kuid ta ei surnud kohe, vaid ligi kahe minuti pärast.

Sarja produtsentide sõnul tekkis neil enne looma tapmise lubamist küll kõhklus, kas osalised selle tõttu ei haigestu, kuid nad ei arvanud, et looma tapmine söögiks liigitatakse piinamise alla.

D`Acampole ja Manningile esitati juba varem süüdistus loomapiinamises ning ka nemad pidid trahvi maksma.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles