Kassiomanikud on intelligentsemad kui koeraomanikud?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassiomanikud on intelligentsemad kui koeraomanikud?
Kassiomanikud on intelligentsemad kui koeraomanikud? Foto: Reuters / Scanpix

Kasse on läbi aegade peetud koertest intelligentsemateks.

Briti Bristoli ülikooli teadlaste sõnul kerkis küsimus, kas ka kassiomanikud on koeraomanikest intelligentsemad, kirjutab Sciencedaily.com.

«Uuring näitas, et kassiomanike haridustase on märgatavalt kõrgem kui koeraomanikel. Samas aga tuleb rõhutada asjaolu, et kassid on loomad, keda saab pikka aega üksi jätta,» selgitasid uurijad.

Teadlased lisasid, et parema haridusega inimesed teevad tihtipeale pikki tööpäevi ja selle tõttu valitakse lemmik, kes sobib nende elustiiliga.

Kassid ei vaja nagu koerad jalutama viimist ning nad saavad omapäi paremini hakkama.

«Kassid vajavad päevas vähem tähelepanu ja hooldamist, selle tõttu sobivad nad haritud ja väga hõivatud inimeste lemmikuteks. Kuid siin ei saa teha sellist järeldust, et kuna kasse peetakse üleüldiselt intelligentseteks, siis valivad kõrgemalt haritud inimesed endale lemmikuks kassi,» selgitas uurija Jane Murray.

Uuring näitas aga ka seda, et eramajade piirkondades, kus on aiad, on kassi- ja koerapidajaid võrdselt.

Uuringus osales kokku 2980 inimest, keda küsitleti nende lemmiklooma, haridusliku tausta ja elukoha kohta.

Teadlased võrdlesid saadud tulemusi rahvastiku arvuga ja arvutasid, et Suurbritannias on umbes 10,3 miljonit kodukassi ja 105 miljonit lemmikuna peetavat koera.

Kassi intelligentsuse müüt sai aga möödunud aastal tagasilöögi, kui uuring näitas, et koerad said lihtsate reageerimisülesannete täitmisega paremini hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles