Lihula kultuurimajas mängitakse “Varest”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Linnateatri etendus "Vares".
Kuressaare Linnateatri etendus "Vares". Foto: ERR

Neljapäeval kell 19 näeb Lihula kultuurimajas Kuressaare Linnateatri etendust "Vares".


"Vares" on Jüri Tuuliku samanimelise romaani dramatiseering. Ehtsaarelik lugu poisist Mardust, tema leitud varesest, Abruka inimestest ja elust.

"Kui Kuressaare Linnateater tegi mulle ettepaneku lavastada teatri taasasutamise 10. aastapäevaks mõeldud uuslavastus, mõtlesin, et see valitud materjal võiks olla ajendatud algupärandist," rääkis lavastaja Raivo Trass. "Jüri Tuuliku "Vares" tundus huvitav ja oma ajatuses sobiv. Tuuliku valisin autoriks mitte sellepärast, et olin tema tekste varemgi lavastanud ning teistegi omi näinud, vaid et Tuulikul on teoseid, mida pole teatrilaval ette kantud. Tal on jutte, novelle ja romaan ikka siitsamast Abrukal - Saaremaal sündinud asjust ja inimestest elu heitlustes."

Lavastuse alustekstiks on romaan "Vares", kuid ainet on kogutud ka teistest Tuuliku teostest. Romaan "Vares" on erilist tähelepanu pälvinud mitte ainult eesti kirjandusloos.

Lavastuses  mängivad Aime Käen, Rauno Kaibiainen, Indrek Apinis, Aili Salong, Piret Rauk, Hannes Prikk ja Mati Talvistu.

Kunstnik on Riina Vanhanen ja muusikaline kujundaja Feliks Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles