Galerii: Metallica rokkis vihmases Riias

, Fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallica Riias Skonto staadionil 20.07.2008
Metallica Riias Skonto staadionil 20.07.2008 Foto: Ardi Ilves

Raskeroki lipulaev Metallica andis pühapäeva õhtul Riias Skonto staadionil kümnete tuhandete fännide ees suurepärase show. Vihmasajus kütsid publikut kuumaks Sword ning Down Ühendriikidest.

Jätkuvalt tippvormis Metallica tõmbas publiku koheselt käima. Bandi laulja ja kitarrist James Hetfield küsis rahvalt: «Kas teate, miks ma siin olen?» ja vastas ise: «...sest see meeldib mulle!».

Endast kõike andvalt liitusid Lars Ulrich trummidel, Kirk Hammet soolokitarril ning Robert Trujillo basskitarril. Tallinnas nähtud kontsertidega võrreldes oli show märksa suurejoonelisem - bänd rokkis mitmetasandilisel laval, tervet lavatagust kattis hiigelsuur leed-ekraan ning kasutati rohkelt pürotehnikat ja valgusefekte.

Enamik esitatud lugusid pärinesid paarikümne aasta tagustelt plaatidelt ja ka värskeimad lood nägid ilmavalgust juba kümme aastat tagasi. Fänne see ei heidutanud. Just nende lugude pärast Metallicat armastataksegi. Nimelt esitati kontserdil järgmisi lugusid:

Creeping Death
Fuel
Ride the Lightning
Harvester of Sorrow
Welcome Home (Sanitarium)
The Memory Remains
...And Justice for All
No Remorse
Fade to Black
Master of Puppets
Whiplash
Nothing Else Matters
Sad But True
One
Enter Sandman
Last Caress/Green Hell

Motorbreath

Seek and Destroy

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles