John Lennoni lapsepõlvest tehakse film

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Lennon
John Lennon Foto: AP / Scanpix
Ansambli The Beatles staarist John Lennonist valmib mehe lapsepõlvele keskenduv film.

Lennon kasvas üles Inglismaal Liverpoolis ning pärast vanemate lahkuminekut sai poisi hooldajaks tema tädi Mimi, kirjutab Femalefirst.

Täiskasvanuna valas noormees vanemate vastu suunatud viha välja oma muusikas, näiteks emotsionaalsetes lauludes «Mother» ja «My mummy’s dead».

Filmilooja Matt Greenhalgh otsustas Lennoni lapsepõlve kinolinale tuua, selgitamaks välja, kuivõrd õrnas eas kogetu muusiku loomingut mõjutas.

Greenhalgh, kes on teinud filmi nimega «Control» ansambli Joy Division juhtfiguurist Ian Curtisest, kavatseb Lennoni elust rääkiva «Nowhere boy» vändata muusiku poolõe Julia Bairdi raamatu põhjal.

«Tema lapsepõlveaastad, nagu neid Julia raamatus kirjeldatud on, viisid mind maailma, kus heideti valgust tema legendaarsele geniaalsusele,» sõnas Greenhalgh.

«Nägin selles otsekohe filmi ja draamat. Naised tema elus, mehed, kes polnud kohal, rock’n’rolli sünd, kõik need asjad mõjutamas geniaalselt keerukat noort mõistust,» selgitas Greenhalgh.

«Närivad küsimused, jäised saladused, armastuse vajadus,» loetles filmilooja. «Johni ängistus ja viha, mis imbusid tema muusikasse, ta tänulik lunastus. Ilma selle loota poleks me kunagi biitlite muusikat kuulnud – suudate te seda ette kujutada?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles