Emad «plahvatavad» kõige kergemini kell 8.25 hommikul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikud on emade jaoks väga stressirohked.
Hommikud on emade jaoks väga stressirohked. Foto: PantherMedia / Scanpix

Hommikud on stressirohked meile kõigile, eriti väikeste laste emadele. Inglismaal selgitati välja lausa täpne kellaaeg, mil emade stressitase kõige kõrgem on.


Kahte tuhandet briti ema hõlmanud uuringust selgus, et kõige stressirohkem kellaaeg terves ööpäevas on 8.25 hommikul, kirjutas väljaanne Telegraph läinud nädalal.

Selleks ajaks peab emadel kõik vajalik juba tehtud olema: lapsed äratatud, riidesse kamandatud, hommikusöök tehtud ja söödud, hambad pestud ning koolikott üle kontrollitud.

Seejärel sukelduvad emad hommikuselt närvilisse liikluskeerisesse, kes ühistranspordiga, lapsed näpu otsas, kes isikliku autoga. Just siis saabubki hetk, mil emad on kõige plahvatusohtlikumad.

Näiteks tunnistas 42 protsenti naistest, et on lastele hommikuti kurjalt nähvanud, sõltumata sellest, kas need olid milleski süüdi või mitte. Sama suur hulk naisi kinnitas, et hommikune koolimineku aeg tähistab nende jaoks kõige stressirohkemat osa päevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles