Näitusele eelnes raamat

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Kalli Kalde akvarellid täidavad alates eilsest kuni 3. veebruarini Tampere Maja galerii. Näitus «Igatsuste soe mets» on koostatud illustratsioonidest Jaan Kaplinski mullu ilmunud raamatule «Lahkujad».


«Olen tegelenud mitmete kunstialadega: maali, graafika, keraamika, fotograafia ja ruumikujundusega,» märgib Kalde. «Ühtemoodi südamega olen teinud seina- ja laemaalinguid, illustreerinud raamatuid.»



Tema loomingut saab vaadata ka Kaplinski nendes raamatutes, mis on ilmunud alates aastast 2005: «Kaks päikest», «Vaikus saab värvideks», «Põhjatuul ja lõunatuul», «Õhtu on õunapuu», «Teiselpool järve».



Viimased 16 aastat on Kalde elanud Põlvamaal väikese järve kaldal vanas talumajas. Sündinud on ta Tartus 1967, kuulub Tartu Kunstnike Liitu ning töötab joonistamise ja graafika õpetajana Tartu Kunstikoolis ja Tartu Kõrgemas Kunstikoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles