Tallinnas ehitatakse kolm lumelinna

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna lumeskulptuurid voolitakse Stroomi metsa äärde veetud lumehunnikutest.
Põhja-Tallinna lumeskulptuurid voolitakse Stroomi metsa äärde veetud lumehunnikutest. Foto: Eno Leies.

Homme algab lumelinna ehitus Stroomi ranna äärsel metsaalal, laupäeval aga Lasnamäel.


Sel laupäeval rajavad Eesti Kunstiakadeemia tudengid ja töötajad koostöös Toyota edasimüüja, AS Mustakivi Auto töötajatega Lasnamäel lumelinna. Lumelinna ehitus algab 23. jaanuaril kell üheksa hommikul Tähesaju tee 33/Mustakivi tee 21 nurgal, Toyota keskuse kõrval asuval territooriumil.

Mustakivi Auto büroojuhi Daisi Õismetsa sõnul puudub Lasnamäe Tähesaju ja Mustakivi piirkonna lastel mänguväljak ning ettevõtte territooriumile kogunenud hiiglaslikele lumekuhilatele oleks lumelinn kõige õigem rakendus.

Lumeskulptuuride rajamisest võtab ka suur hulk Erasmus programmi vahetusüliõpilasi, kellest mitmel on see esimene kord luua lumest kunsti. Samuti löövad kaasa Mustakivi Auto ja AS Nordea Finance'i kollektiivid.

Lumelinna rajatiste kohustuslikuks tingimuseks on funktsionaalsus, ehk need peavad võimaldama liulaskmist, sisse, peale, läbi või alla ronimist või mõnda muud lumelinna puhul eeldatud tegevust.

Tallinna ametlikku lumelinna ehitatakse praegu Snelli tiigi äärde Toomparki. Peale selle kerkib üks lumelinn Põhja-Tallinna valitsuse initsiatiivil Stroomi ranna äärsele metsaalale rannahoone lähedusse.

Põhja-Tallinna lumelinna ehitamisest on osa võtma kutsutud linnaosa koolide ja huvikoolide võistkonnad. Kogunemine on Stroomi rannahoone juures reedel kell 11 ning ehitamine kestab orienteeruvalt kella 15-ni. Mängib lõbus muusika ning pakutakse kuuma teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles