Nepal pakub samasoolistele abiellumist Džomolungmal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nepal pakub samasoolistele abiellumist Džomolungmal
Nepal pakub samasoolistele abiellumist Džomolungmal Foto: Photoshot/SCANPIX

Nepali turismiarendajad käsid välja uue plaani, kuidas rohkem turiste juurde meelitada.

Nimelt hakatakse samasoolistele pakkuma võimalust abielluda maailma kõrgeima mäe Džomolungma baaslaagrites, kirjutab The Telegraph.

Nepalis toimub veebruaris turismikonverents, kus arutatakse võimalusi, kuidas jõukatele lääneriikide homoseksuaalidele seda riiki atraktiivseks muuta.

Selle aasta mais võetakse Nepalis vastu seadus, mis lubab samasooliste abielu.

Ka asutas Nepali homoseksuaalide kogukonna juht Sunil Babu Pant reisifirma Pink Mountain, mis hakkab teenindama eelkõige homoseksuaale.

Firma pakub samasoolistele abiellujatele mitmeid võimalusi pulmade pidamiseks – elevantidega tseremooniat, abiellumist mõnes Džomolungma baaslaagris või mõne kohaliku hõimu juures.

Pant loodab, et ta ettevõtmine aitab turgutada nii Nepali turismiäri kui ka majandust.

«Kui me suudame oma riiki meelitada kümme protsenti geituriste, siis aitaks see meie majandust väga suurel määral turgutada,» selgitas nepaallane.

Ta lisas, et kui enamik Aasia riike ei vaata homoseksuaalsetele turistidele just hea pilguga, siis Nepali puhul on olukord teine.

«Loodame turistide arvu tõsta 400 000-lt ühe miljonini. Eriti aga on meie riiki oodatud vähemuste esindajad,» selgitas Pant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles