Uus terrorirelv?

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnapomm
Rinnapomm Foto: Starstock/Photoshot

Rinnaimplanaatide algusajal liikusid linnalegendid, et need võivad lennukis plahvatada. Ilukirurg hoiatab, et 21. sajandil võib see legend tõeks saada.


Ameerika ilukirurg Elan Singer kirjutab ajakirjas Forbes, et äärmusrühmitused võivad lõhkeaineid naiste kunstrindadesse peita ja rinnakad enesetaputerroristid lennukitesse suitsiidimissioonile saata.

Singer (kes kogenud ilukirurgina peaks ju asja tundma) arvab, et isegi kallid kehaskännerid ei suuda vahet teha, kas naise rindades on silikoon või plastlõhkeaine. Näiteks PETN, mida peitis oma aluspükstes jõuluajal lennukit õhkida püüdnud nigeerlane Umar Farouk Abdulmutallabi.

Tõsi küll, masin näeb implanaate. Sellest on vähe kasu, sest ainuüksi Ameerika Ühendriikides tehti 2008. aastal 355 671 rinnaproteesioperatsiooni. Ei saa ju kõigil rindu suurendanud naistel lendamist keelata! Umar Farouk kandis oma trussikutes vaid 80 grammi lõhkeainet, millest oleks lennuki lõhkumiseks piisanud küll ja veel. Lopsakatesse kunstrindadesse võib palju enam peita.

Tõsi, paljud fundamentaalselt religioossed terrorirühmitused ei kiida seksikuse tõstmise eesmärgil rindade suurendamist heaks. Aga küll nad «püha eesmärgi» nimel silma kinni pigistavad, arvab Singer. Isegi 9/11 lennukikaaperdajad veetsid palju aega stripiklubides alkoholi juues - kõik ikka selleks, et paremini mandunud lääne ühiskonda sulanduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles