Klaabu avab esmaspäeval uksed

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suures saalis hakkavad toimuma võimlemistunnid, eile oli see valmis sätitud tänaseks avaaktuseks.
Suures saalis hakkavad toimuma võimlemistunnid, eile oli see valmis sätitud tänaseks avaaktuseks. Foto: Margus Ansu

Täna valitseb vast valminud Klaabu lasteaias avamise puhul pidulik meeleolu, eile said lapsed ja vanemad vabamas õhkkonnas lasteaia ruumide ja töötajatega tutvuda.


Avamispidu pidav Tartu uus lasteaed on teadaolevalt ainus omanimeline Eestis ja jätkab sellega traditsiooni nimetada lasteaiad lastekirjanduse kangelaste järgi.



Rühmad on nimed saanud Klaabu sõprade järgi: Liblikad, Põrnikad, Siilid, Linnud, Kalad ja Nipid. Kolm rühmaruumi alumisel, kolm ülemisel korrusel. Kõik on liitrühmad, kus ruumi 18 lapsele 2–4 või 2–5 aasta vanuses. Nii saavad ühte rühma ka ühe pere erinevas vanuses lapsed.



Juhataja Jana Treier, kes varem töötas samal ametikohal Meelespea lasteaias, on eriti õnnelik selle üle, et nii rühma- kui üldkasutatavad ruumid on avarad ning neis on palju jooksu- ja mänguruumi. Suure plussina mainib ta ära ka spetsiaalse lae, mis helisid summutab ja seega müra vähendab.



Peale rühmaruumide on laste kasutada ka loovustuba ja muusikatuba kunstiga tegelemiseks. Personali puhkeruumis on väike madal kööginurk, kus vanemad lapsed saavad õpetajate juhendamisel ka ise lihtsamat söögitegemist proovida. Laste südamed on juba võitnud suur kaladega akvaarium teisel korrusel.



Plaanipärane õppetöö läheb lahti esmaspäeval. Juhataja sõnul on lasteaia «ristiisa» Avo Paistik selle valmimise vastu suurt huvi tundnud ja osaleb ka tänasel avamisel. Paistiku joonistatud on lasteaia logo, esimesel korrusel on välja pandud tema kingitud originaaljoonistused Klaabu multifilmist, teisel tema maal.



Sellel aastal plaanib linn teha veel 120-kohalise juurdeehitise Rukkilille lasteaiale ning projekteerimisjärgus on 160 kohaga lasteaed Tammelinna Kulli tänavale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles