Mardna peab kaalulangetussaadet mõrvarlikuks

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kaalust alla» võistlejad
«Kaalust alla» võistlejad Foto: TV3

Tuntud arstid, isa ja poeg Peeter ja Mihkel Mardna, on veendunud, et tõsielusarjas «Kaalust alla» käitutakse mõrvarlikult, kuna riskitakse saates osalejate tervisega ning taolist käitumist tuuakse veel teistele eeskujuks.


Peeter Mardna kinnitusel pole kiirest kaalulangusest head loota ning nimetab seda lubamatuks, kirjutab Õhtuleht. «Mida ütleksid saatetegijad, kui osaleja saates infarkti saaks ja sureks?»

Mardna väitel tehakse praegu kasu asemel kahju ning kritiseerib teravalt kaalulangetamises võistlejatele määratud füüsilist koormust, kuna tema meelest peaks taoline treeninguprogramm olema koostatud kolme aasta, mitte mõne kuu ega nädala peale.

«Ootan seda aega, kui nende nõuannete järgi talitanud inimene kaebab saadete tegijad kohtusse ja nood kriminaalkorras mõrva eest kinni pannakse,» ütleb Mardna pahaselt.

Hurjutustega ei koonerda ka Peetri spordiarstist poeg Mihkel Mardna, kelle arvates on drastiliste kaalulangetusmeetodite propageerimine televisioonis ebaeetiline, võib-olla isegi lausa kuritegelik.

Kui Õhtuleht esitas saate tootjale küsimuse, kes võtab vastutuse võistlejate võimalike terviserikete või isegi surma eest, ei kommenteerinud teleproduktsioonifirma Filmimees peatoimetaja Raimo Kummer osalejate ja Filmimehe vahel sõlmitud lepinguid, küll rõhutas ta, et ülekaalulised tulid saatesse vabatahtlikult ning olid teadlikud, millega on tegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles