Urmas Väljaotsal on allergia naiste vastu, kes teevad end seksobjektiks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Väljaots
Urmas Väljaots Foto: Laura Oks

Moeajakirjanik ja saate «Eesti tippmodell» kohtunik Urmas Väljaots avaldas ajakirjas Naisteleht arvamust, et on naisi, kes enda kaunistamisega üle pingutavad.

Kes on Urmase meelest naiselik naine? «Õnneks ei pea ma enda pead selle küsimusega vaevama – peaasi, et inimene ise õnnelik oleks,» nentis moespetsialist. «Kuigi allergiline reaktsioon tekib naiste suhtes, kes klišeelikult naiselike elementidega üle pakkudes end liialt seksobjektiks teevad. Sellist rolli võttes peab naine olema väga tark ja tugev, kuid enamasti see nii pole ning naine muutub tihti ohvriks, isegi kui ta sellest ise aru ei saa.»

Soopõhiseid üldistusi Urmas tavaliselt ei tee, seega ei oska ta öelda, mis teda naiste juures imestama paneks. «Naiste, nagu meestegi puhul torkab silma pigem see, kui presenteeritakse n-ö õpitud rolle, laskudes stereotüüpidesse, näiteks vajadusel etendavad naised hästi klišeelikku abitust, nagu ka mehed, näiteks köögis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles