Galerii: Lennusadamas esitleti Titanicu eksklusiivnäitust

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lennusadama angaarides avatakse peatselt suur Titanicu näitus. Meremuuseumi direktori Urmas Dreseni hinnangul on Eestisse saabuva näituse näol tegemist suurima omataolisega Põhja-Euroopas ning mille kollektsioonis leidub kuni 150 originaaleset. Leiud pärinevad 4 kilomeetri sügavuselt Atlandi ookeanist.

Tallinna lennusadama angaaridesse saabuvast muuseumikülastajast saab Titanicu näitusele tulles laeva reisija aastal 1912. Nii elustatakse killud Titanicu suursugusest atmosfäärist. Elusuuruses eksponeeritakse ka «Titanicu» filmist tuntuks saanud fuajee trepp koos puitskulptuuriga.

Näitus avatakse 15. novembril. Sellele järgneval päeval avatakse muuseum kell 10 hommikul ning jääb avatuks 33 tundi järjest. Põneval muuseumiööl saab Titanic oma müstilisusega lennusadamas keskse koha.

Näituse 2014. aasta programmi on planeeritud ka glamuursed õhtusöögid toiduga inspireeritud Titanicu pardalt. Toimuvad mitmed aruteluõhtud, külla kutsutakse tuntuid külalisi, linastuvad temaatilised filmid ning omal kohal on ka muusikal ja laste- ning noorteprogrammil. Ka ootab külastajaid ees Titanicu ajastust inspireeritud moekollektsiooni näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles