Jõulupuudest tehakse tuleskulptuure ja komposti

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuusk
Jõulukuusk Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartus, Paides ja Lääne-Virus korraldatakse varsti vanade jõulupuude ühispõletamine, Pärnus saadetakse need aga lihtsalt prügilasse ja Viljandis tehakse kompostiks.

Tallinna linnavalitsusel pole enda väitel mingit teavet, kas pealinnas tänavu jõulukuuskede ühispõletamist korraldatakse ning soovitab linlastel kuuserootsud lihtsalt prügikasti kõrvale tarida või jäätmejaama viia, kirjutas Õhtuleht.

«Tavapärane valgusfestival tuleb ka tänavu - 16. ja 17. jaanuaril kell 17 toimub nii Kalasadamas kui ka Mustamäel traditsiooniline vanadest jõulukuuskedest tuleskulptuuride põletamine,» kinnitab aga noid üritusi aastaid korraldanud Indrek Leht.

Ta palub kõigil oma vana jõulupuu viia Kultuurikatla juurde või Mustamäele Sääse parki. Lehe sõnul on tavaliselt põletamiseks kokku kantud 2000-3000 puud.

Pärnus tänavu kuuski ühispõletamiseks ei koguta, sest linnal pole selleks raha, tunnistab Pärnu avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles