Die Welt: üks Nairobi ostukeskuse ründajatest on pärit Soomest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenya armee sõdurid Westgate`i ostukeskuses Nairobis
Kenya armee sõdurid Westgate`i ostukeskuses Nairobis Foto: SCANPIX

Saksamaa väljaande Die Welt andmetel on Kenya pealinnas Nairobis Westgate`i ostukeskust rünnanute seas mitu välismaalast, kellest üks võib olla Soome kodakondsusega.

Väljaande  kinnitusel põhinevad ta andmed al-Shabaab islamiliikumise Twitteri kontolt, mis nüüdseks on suletud.

Twitteris kirjutati, et tegemist on Helsingist pärit 23-aastase Somaalia juurtega mehega. Soomes elavaid Somaalia päritolu inimesi ühendava lehekülje Suomen Somali tegijate sõnul ei ole nad sellisest mehest kuulnud ja ta ei kuulu Soomes elavate somaallaste kogukonda.

Soome välisministeeriumi sõnul kuulub sellise väite uurimine kaitsepolitsei kompetentsi.

Välisministeerium ei kinnitanud ega lükanud seda väidet ümber.

Twitteris oli ära toodud kaheksa isiku nimed, kes väidetavalt Nairobi ostukeskuse rünnakus osalesid. Al-Shabaabi andmetel olid need pärit USAst, Suurbritanniast, Soomest, Somaaliast ja Kenyast. Ründajate vanus oli 20 – 27 eluaastat.

Islamistlik al-Shabaab teatas eile, et oli verise rünnaku taga.

Kenya Punase Risti andmetel hukkus rünnakus vähemalt 68 inimest.

Kenya armee alustas eile õhtul ostukeskusesse varjunud ründajate vastast rünnakut. Nüüdseks on enamik seal olnud pantvangidest vabastatud ning suur osa hoonest armee valduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles