Raadio Elmari aastahitt on «Tuulevaiksel ööl»

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson ja Marko Matvere
Liisi Koikson ja Marko Matvere Foto: Raadio Elmar

Raadio Elmar selgitas traditsiooniliselt aastahiti nende laulude hulgast, mis lõppenud aastal edetabeli esikohal kõige kauem vastu pidasid. Interneti- ja sõnumihääletusel anti kokku 14 432 häält.

Tulemuste põhjal jõudis kuuendale kohale Shanoni «Lumekuninganna», viiendale Koit Toome «Kaugele siit» ning neljandale veel üks Shanoni hitt - «Läbi pisarate».

Kolmanda koha saavutas Urban Symphony «Rändajad» ning teise Hellade vellede «Muinasjutt». Seega näitas Elmari aastahiti valimine, et pole see Eurovisiooni lauluvõistlus alla käinud midagi - teisele kohale jõudis cover Alexander Rybaki euroloost ning kolmandale Eestit Eurovisioonil esindanud laul.

Ülekaaluka võidu saavutas Jaan Tätte kirjutatud laul «Tuulevaiksel ööl», mida esmakordselt võis kuulda lõppenud aasta tantsupeol «ÜhesHingamine». Tegemist on spetsiaalselt tantsupeo jaoks kirjutatud lauluga.

Jaan Tätte rääkis raadiole Elmar, et erinevalt tavapärasest kirjutas ta enne selle loo viisi ja alles siis sõnad. «Närisin kaks nädalat pastakat ja ei tulnud midagi. Siis võtsin paadi, sõitsin ühele kaugele merelaiule ja nagu ma sinna kivivallile maha istusin, tuli see esimene sõnapaar - tuulevaiksel ööl - ja siis tuli ka kõik muu järgi», rääkis Jaan.

Loo on tuntuks laulnud Liisi Koikson ja Marko Matvere, kuid seda on esitanud ka Jaan ise. Jaani sõnul on seda lugu laulda väga raske, sest ulatus on päris suur. «Sellel laulul on olnud tõesti õnnelik saatus. Nii kui ma kusagil seda laulan, ma näen, et inimesed juba teavad ja juba nutavad - see laul on mulle väga palju rõõmu valmistanud,» jutustas Jaan.

Marko ja Liisi rääkisid raadiole Elmar, et selle lauluga on ainult üks keeruline asi - inimesed tahavad seda alati kuulda, aga kuivõrd tegemist on duetiga, siis alati pole ühel naist või teisel meest võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles