Putin: kui Berlusconi oleks homo, ei süüdistataks teda milleski

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Silvio Berlusconi
Vladimir Putin ja Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin naerutas eile auditooriumit oma kommentaariga sõbra, Itaalia poliitiku Silvio Berlusconi kohta.

Putini sõnul ei oleks  Berlusconit alaealise prostituudiga seksimises süüdi mõistetud, kui Berlusconi oleks homo, edastab iltasanomat.fi.

«Berlusconi anti kohtu alla, kuna ta on hetero ja ta suhtleb naistega. Kui ta oleks homoseksuaal, ei julgeks mitte keegi teda puudutada,» tõdes Putin Valdais rahvusvahelisel pressikonverentsil.

Putin on pidanud mitu korda selgitama ja ka kaitsma Venemaal kehtestatud seadust, mille kohaselt on homopropaganda keelatud.

Mitmes lääneriigis on nõutud selle seaduse tõttu 2014. aasta Sotši taliolümpiamängude boikoteerimist.

Putin on varasemates sõnavõttudes eitanud, et Venemaal diskrimineeritakse homosid.

Putin sõnas Valdais, et lääneriigid on unustanud oma kristlikud juured ja moraalsed põhimõtted.

Maailma meedia on nii Putini kui Berlusconi ristinud macho-meesteks. Itaalia ekspeaminister Berlusconi on olnud sage külaline Putini juures  ja vastupidi.

Itaalia meedia on mitmel korral süüdistanud Berlusconit homofoobias.

«Mulle meeldib vaadata ilusaid naisi. On parem olla kirglik kaunite naiste suhtes kui homo,» ütles Berlusconi ühes intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles