Briti «Big Brother» pidas jahti invaliidistunud sõduritele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdur Afganistanis
Sõdur Afganistanis Foto: Reuters / Scanpix

Britte vihastas telekanal Channel 4, mis kutsus sarja «Big Brother» haavata saanud sõdureid.

Produktsioonikompanii Endemol võttis ühendust heategevusorganisatsioonidega ning küsis infot kodutute või hiljutistes sõdades haavata saanud sõjaväelaste kohta, kirjutas Daily Mail.

Lisaks saatis saade, mida on süüdistatud vaatajanumbrite nimel nõrkade ärakasutamises, Facebooki kaudu kutsed amputeeritud jäsemetega sõduritele.

«Oleme heategevus, mitte allikas halbadele telesaadetele. Inimesed, keda aitame, on sageli kergesti haavatavad,» väljendas kutsekirja saanud heategevusfondi Army Benevolent Fund esindaja Annabelle Fuller nördimust. «Kui südametu peab olema, et pidada heaks ideeks viia kodutu inimene majja, kust teda ähvardab igal nädalal väljahääletamine?»

Endemoli esindaja selgitas, et igal aastal võetakse ühendust paljude organisatsioonidega, sest sarja soovitakse saada võimalikult erinevaid inimesi: «See ei tähenda, et paneme sinna kellegi sõjaväest. Kõigil on võimalus prooviesinemisele tulla.»

«Kõik teavad, et see saade on surnud, ning see, mida nad teha üritavad, on tõeliselt küüniline. Nad üritavad reitinguid tõsta, mis see on lihtsalt verejanuline,» pahandas Philip Cooper, kelle praegu 21-aastane poeg kaotas 2006. aastal Basras toimunud rünnaku tagajärjel käe ja jala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles