Teadlased: naiste parkimisoskused jätavad soovida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi A6
Audi A6 Foto: Wikipedia.org

Saksamaa Ruhri ülikooli teadlased uurisid meeste ja naiste parkimisoskusi.

Teadlased jõudsid järeldusele, et naiste parkimisoskused on võrreldes meeste samalaadsete oskustega viletsamad, kirjutab The Telegraph.

Uuring näitas, et naisautojuhtidel kulub parkimisele 20 sekundit kauem aega ning isegi lisaajaga ei suuda nad alati autot parkimiskoha keskele manööverdada.

Teadlased tegid katse, milles paluti 65 vabatahtlikul katsealusel parkida Audi A6 standardsuuruses parkimiskohale.

Autojuhtide parkimisokust hinnati mitmete kriteeriumite alusel. Uurijaid üllatas see, et kuigi naissoost parkijad olid aeglasemad, ei olnud nad sellevõrra täpsemad.

Uuringut juhtinud Claudia Wolfi sõnul kinnitas nende uuring juba varasemaid uuringuid, et mehed suudavad autoga paremini manööverdada, neil on parem koordinatsioon ja ruumiline tunnetus ning nad võtavad rohkem riske.

«Tahtsime uurida levinud eelarvamusi ja tuleb tõdeda, et need osutusid õigeks. Naised ei peaks end selle tõttu halvemini tundma. Uuring tõendas, et loodus on naistele ja meestele andnud erinevad oskused ja taju,» selgitas teadlane.

Wolf rõhutas, et katse ei näita naiste massilist läbikukkumist.

«Tegemist oli lihtsalt erinevate sugude parkimisoskuste tuvastamisega, seda ei peaks võtma kui meeste triumfi naiste üle,» lisas uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles