Tšuktšid ei taha Abramovitšist loobuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš
Roman Abramovitš Foto: SCANPIX

Tšuktši autonoomse ringkonna duuma palus pühapäeval oma ekskuberneri, miljardäri ja Londoni jalgpalliklubi Chelsea omanikku Roman Abramovitši, et ta seadusandjaks hakkaks ja ringkonnaduuma etteotsa astuks.

Venemaa president Dmitri Medvedev kinnitas juuli alguses Abramovitši tagasiastumispalve ning määras seitse aastat regioonijuhina töötanud magnaadi asemele uueks kuberneriks tema senise asetäitja Roman Kopini.

Tšuktšimaa seadusandjate pöördumises viidatakse aga, et senine duumaspiiker Vassili Nazarenko ei saa tervislikel põhjustel enam oma kohustusi täita ning on sunnitud ennetähtaegselt ametist taanduma.

«Arvestades meie valijate arvamust, palume Teilt nõusolekut kandideerida saadikuks ning pärast valituks saamist ringkonnaduuma spiikriks,» seisab läkituses.

«Me mõistame, et Teil ei ole võimalik pidevalt ringkonnas viibida, ent duumaspiikri amet seda ei nõuagi,» kinnitavad tšuktšid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles