Trummilabor alustab tippmängijaga

Margus Haav
, margus.haav@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühte seltsimajja mahub häid trummareid palju. Seda tõestas kuu algul lõppenud maailmarekordi püstitamine, milles lõi koos teistega kaasa Juhan Suits.
Ühte seltsimajja mahub häid trummareid palju. Seda tõestas kuu algul lõppenud maailmarekordi püstitamine, milles lõi koos teistega kaasa Juhan Suits. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna korraldab Koidu seltsimajas tegutsemist alustav Viljandi trummilabor esimese suurema kontserdi.


Keskpäeval avatakse Eesti ainuke trummiturg, kus kõik huvilised saavad osta, müüa ja vahetada kasutatud ning uut trummikraami. Kell 16 annab sealsamas meistriklassi maailmas hinnatud Ameerika trummar Ari Hoenig ning kell 21 algab džässikontsert, millel astuvad üles Ari Hoenig trummidel, Kristjan Randalu klaveril ja Euan Burton bassil.



Sama katuse all hiljuti püstitatud trummarite Guinnessi rekord oli trummilabori ühe eestvedaja Reigo Ahvena sõnul proovikivi.



«Tahtsime teada, kas suudame ennast kokku võtta ja teha midagi, mis meile kõigile korda läheb ja kus peame oma igapäevasest mugavusest võitu saama,» rääkis Ahven. «Veel tahtsime proovida, kas ainult hea tahtega saab midagi määravat ära teha. Tundub, et saab, kui väga tahta.»



Esimene kontsert on Ahvena kinnitusel kogu nende eesmärgi nägu: plaanis on tuua Viljandisse maailma parimad muusikud.



«Soovime, et lisaks kontserdi andmisele jagaksid nad oma teadmisi ja kogemusi Viljandi huvilistega ning miks mitte muusikutega ka mujalt Eestist,» valgustas Ahven suurejoonelisi plaane. «Kui me nüüd mingi ime läbi esimese üritusega hambaid ei murra ning leiame piisaval hulgal külastajaid ja toredaid toetajaid, hakkavad sellised kontserdid olema iga kuu.»



Peale kontsertide on plaanis Koidu seltsimaja ruumides käima panna Viljandi rütmimuusika keskus, kus oleks korralik rütmimuusika raamatukogu, 260 inimest mahutav saal, heli- ja videostuudio ning harjutusruumid kõikidele huvilistele.



«Loomulikult jätkame trummieksperimente ja selle tipuks võiks ollagi trummihariduskeskus, kus oleks võimalik tegelda kõigega, mis trummimängu puudutab,» rääkis Reigo Ahven ja tõi näiteks töökoja, kus saaks koos paremate meistritega Eestis disainida oma trummikomplekti ja selle siis ka valmis teha.



Koidu seltsimaja on Ahvena sõnul kõigi nende plaanide elluviimiseks täiuslik.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles