Euroopa filmigala rahastamises pole selgust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta pärast rullib filmidiivade jaoks punase vaiba lahti Tallinnas Solarise keskus.
Aasta pärast rullib filmidiivade jaoks punase vaiba lahti Tallinnas Solarise keskus. Foto: Caro / Scanpix

Järgmisel aastal Tallinnas toimuva Euroopa Filmiauhindade gala rahastamine on küsimärgi all, sest linna ja riigi osaluses pole selgust.

Algselt kokku lepitud rahastamisskeemi järgi pidi 20 miljonit krooni pidi tulema Euroopa Filmiakadeemialt ning teised 20 miljonit pidid omavahel jagama Tallinn ja Eesti riik, kuid selgub, et üksteise võidu kultuuriraha kärpinud Tallinna linnavalitsus ja kultuuriministeerium haukasid mõõduka tüki ka filmigala Eesti-poolse korraldaja, MTÜ EFA 2010 eelarvest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Algselt kokku lepitud 20 miljoni asemel lubavad linn ja riik nüüd kahe peale 14 miljonit, millega Euroopa filmigalat ei tee, ütles EFA 2010 liige ja PÖFFi juht, ühtlasi ka Reformierakonna liige Tiina Lokk.

«Kriitiline piir on ületatud, millega ei ole võimalik teha normaalse kvaliteediga üritust,» nentis Tiina Lokk, lisades, et ürituse kohutavalt halvasti korraldamine on võrdväärne ärajätmisega.

Keskerakonna parteipiletiga varustatud filmigala peaprodutsent Peeter Rebane gala ära jätma ei rutta ning avaldab lootust, et küllap saab rahaasjad korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles