Ratas vaidleb rulaga sõiduaja üle

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremale poole seina lähedale jäävad rattasõidupinnad, vasakul on rula ja tõukeratta omad, selgitas homme avatava skate-halli eestvedaja Martin Bachmann. Hullumeelselt keerulisi atraktsioone ehitada ei saanud – katus ja laetalad seadsid oma piirid.
Paremale poole seina lähedale jäävad rattasõidupinnad, vasakul on rula ja tõukeratta omad, selgitas homme avatava skate-halli eestvedaja Martin Bachmann. Hullumeelselt keerulisi atraktsioone ehitada ei saanud – katus ja laetalad seadsid oma piirid. Foto: Margus Ansu

Uus Aardla tänava skate-hall pole veel ametlikku avapaukugi saanud, aga rula- ja tõukerattapoisid ning ratturid vaidlevad selle üle, kes millal sõitma pääseb. Ehkki hall on Eesti suurim, kõik korraga sinna ikka ei mahu.


Halli sõidupinnad peaksid pakkuma pinget nii trikiratturitele, rulluisutajatele kui ka tõukerattapoistele.



500 ruutmeetri kaldpindade, püramiidi ja rampide paigutamisel on põrandapind viimseni ära kasutatud. «No arvan, et nüüd on ta küll kõige parem jah, kuigi pole teab mis suur, aga täiesti sõidetav,» kinnitas rattur Arto Arukuusk, kes käis pühapäeval prooviks avatud hallis sõitmas.



Ka rulasõiduks oleks vaja rohkem ruumi, kinnitas rula-taja Jürgen Sarjas.



Mõnus svammikast


Selleks, et korralikult sõita saaks, on praegu korraldatud nii, et kolmapäeviti sõidavad ratturid, neljapäev on aga ru-latajate ja tõukeratturite päralt.



Ülejäänud päevadel tuleb koos hakkama saada. Kokkuleppele jõudmisele eelnes tõukeratturite, rulapoiste ja ratturite vahel tuline sõnasõda foorumites.



Nii Arukuusk kui Sarjas olid aga kindlalt arvamusel, et Viljandi ja Tallinna omadele annab Aardla 52 angaaris asuv hall nii suuruse kui võimalustega silmad ette. Tartu omast parem lähedal asuv hall on lätlastel Tukumsis ning kuu pärast lisandub Riia skate-park.



Sõitjad tunnustasid foam pit'i ehk pehme svammikasti olemasolu. See on pehme porolooniga täidetud kast, kuhu saab maanduda pärast keerulise hüppe tegemist, selgitas Arukuusk.



«Elu mahe oli täna,» mul-jetas uue skate-pargi kodulehe foorumis Egerti nime all kirjutanud poiss esmaspäevase proovisõidu kohta. Tunnustavaid sõnu jagus teistelgi foorumis kirjutanuil. Proovisõidupäevad olidki esmamulje saamiseks ning võimalike vigade parandamiseks.



Laupäeval lahingusse


Eile ja täna teeb ehitaja ümber rulasõidupinda, mis osutus oodatust järsemaks. Homsel avamisel kell 17 on aga kõik sõiduvalmis. Kui linnapea ja halli eestvedajad kringlisöömise kõrval lindi läbi lõikavad, saab näha ka demonstratsioonesinemist.



Halli ehitamist ja ülalpidamist korraldava Martin Bachmanni sõnul pole välistatud, et ka linnapea saab võimaluse proovisõiduks uisud alla panna. Ametlikule osale järgneb suur avapidu nelja bändi saatel.



Laupäeval läheb juba tõsiseks võistluseks. Kell 13 asuvad mõõtu võtma MTB-l, BMX-l, rulal ja tõukerattal sõitjad. Väljaspool võistlusi on park avatud esmaspäevast reedeni kell 16–20 nädalavahetusel kell 12–15 ja 16–20.


Ühe sõidupäeva eest tuleb välja käia 35 krooni. Kuupileti saab lunastada 400 krooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles