Pärnu-Jaagupisse vurab Islandi kino

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ari Kristinsson.
Ari Kristinsson. Foto: http://www.taka.is

Neljapäeval, 3. detsembril kella seitsmeks õhtul sõidutab Kinobuss Pärnu-Jaagupi kultuurimajja vaadata koguperefilmi „Levist väljas".

1992. aastal parima võõrkeelse filmi kategoorias Oscarile kandideerinud lavastaja Ari Kristinssoni mitmel festivalil pärjatud ligikaudu poolteise tunni pikkune ekraaniteos on lugu väikesest Islandi poisist Kallist, kes elab koos emaga Reykjavikis ning veedab enamiku ajast internetis kolades, telekat vaadates või mobiiltelefoniga lobisedes.

Seetõttu ei ole talle just väga meelt mööda sõita jõuludeks isa juurde, kes elab kaugel maakohas saare põhjaosas.

Paraku osutub reis veelgi hullemaks, kui Kalli oleks iganes osanud karta: kasuõde on tõeline nuhtlus, ümber isa elamise luusivad jääkarud ja hundid ning mis kõige kohutavam - kauges kandis puudub levi, nii et mobiiltelefoniga võib seal märki visata, internetist aga vaid unistada.

Sedasi pole imestada, et tsivilisatsiooni hüvedest hellitatud Kalli otsustab sellisest pärapõrgust põgeneda, ehkki õues on karm talv ja Islandil valitsevad ekstreemsed loodusjõud.

Üpris pea on Kalli lumetormis eksinud; vähe sellest, ta satub kokku jääkaru ja tõelise kummitusega ...

Filmil on eestikeelsed subtiitrid.

Eestimaal 2001. aastast ringi sõitva kinobussi mission on viia väärtfilmid taas kinokunstist juba võõrduma hakkavate Eesti inimesteni. Ka jagab bussiga sõitev seltskond filmikoolitust, nii palju, kui see neile jõudu mööda on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles