Urmas: Aitab! Aitab! Aitab!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatesarja «Sind otsides» avaosa peategelane Urmas
Saatesarja «Sind otsides» avaosa peategelane Urmas Foto: ERR

Eile õhtul televaatajate poolt internetis algatatud korjandus, et «Sind otsides» saates osalenud Urmas saaks sõita jõuludeks Kaug-Itta vaatama oma lapselapsi, täitis oma eesmärgi esimeste tundidega.

Reisibüroo Estravel hinnangul läheksid rongipiletid Tallinnast Moskvasse ning sealt edasi lennupiletid Amuuri äärde Komsomolskisse ja tagasi maksma veidi alla 12 tuhande krooni. Täna hommikul kella üheteistkümneks oli SA Kodanikuühiskonna Sihtkapitali arvele Urmase reisikulude katteks laekunud kokku 29 571 krooni.

Annetuse oli teinud 241 eraisikut. Keskmine annetuse summa oli 123 krooni annetaja kohta. Väikseim annetus oli kolmelt üliõpilaselt 10 krooni (üks üliõpilane andis teada, et rohkem kahjuks ei ole), samuti kolmel korral annetati suurim summa 1000 krooni.

Annetuste juurde olid lisatud soovid: «Olgu head inglid Sind saatmas sellel reisil!» , «Head reisi ja kauneid Jõule!» , «Olgu Sul kaunid Jõulud!» , «Kauneid Jõule pere keskel!» , «Olen rõõmus, et saan Teie suurt õnne toetada, head reisi!».

Urmas tunnistab uudist kuuldes, et hakkas üle kere värisema.

«Mu jumal, kuidas ma saaksin kõiki neid häid inimesi tänada!? Aga ma ei taha võtta ühtegi senti rohkem kui piletid maksavad! Kas ma saaksin ülejäänud raha annetada teistele õnnetutele, kes on samasuguses olukorras?» Saate autori Vahur Kersna sõnul on see kaunis, kuid mitte vast kõige parem mõte.

«Need 241 inimest, kes tegid ülekande, tegid seda Urmasele mõeldes. Ja enamasti lisasid, et kui raha peaks üle jääma, ostku ta lastele jõulukingiks Eesti komme ja mänguasju, lubagu endale rongis teed ja küpsiseid, pangu ennast pikaks sõiduks korralikult riidesse või käigu kasvõi enne reisi hambaarsti juurest läbi,» räägib Kersna.

Ka saatemeeskond tänab kõiki häid inimesi, kes aitasid Urmasel täita siiani ebareaalsena tundunud unistus veeta üle 28 aasta esimest korda jõulupühad koos poja perega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles