Liibüa juht tellis 500 seltsidaami ja pidas neile loengu islamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi Foto: Reuters / Scanpix

Itaaliasse Rooma ÜRO toiduabikonverentsile saabunud Liibüa juht Muammar Gaddafi tellis möödunud pühapäeval toimunud galaks 500 seltsidaami.

Naised pidid olema 18 – 35-aastased ja vähemalt 170 sentimeetri pikkused, edastab STT.

Seltsidaamidele lubati õhtu eest maksta 60 eurot (938 krooni).

Liibüa saadiku residentsi kutsutud naised pidid riietuma stiilselt, kuid samas tagasihoidlikult. Gaddafi keelas dekolteed ja minikleidid. Kõrge kontsaga kingad olid siiski lubatud.

Gaddafi korraldatud gala osutus islami propagandaks. Saabunud kohale tund aega hiljem, pidas ta naistele loengu islami ülemvõimust ning selgitas, et kristlik maailmavaade põhineb pettusel.

Lisaks kritiseeris Gaddafi lääneriikide naiste elu. Tema sõnul on lääne naised allutatud meestele ning neil puudub sõnaõigus.

Gaddafi kinkis naistele mälestuseks koraani ja ta enda kirjutatud ning allkirjastatud islamistliku raamatu.

Väidetavalt tundsid paljud sellel üritusel osalenud end solvatuna, seda nii naiste kui ka kristlastena.

«Arvasime, et meid kutsuti peole. Meile ei pakutud seal aga isegi mitte klaasitäit vett,» kommenteeris üks naistest.

Eskortteenuseid pakkuva firma kinnitusel on neilt selleks nädalaks veel naisi tellitud. Liibüa saatkonna esindaja kinnitusel korraldab Gaddafi veel ühe ürituse, kuna tahab näidata, et islam ei ole naistevaenulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles