Rokielu muutub Viljandis aasta läbi elavaks

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tehaserocki» esimese päeva peaesineja on hiljuti oma 25. aastapäeva tähistanud ansambel Vennaskond.
«Tehaserocki» esimese päeva peaesineja on hiljuti oma 25. aastapäeva tähistanud ansambel Vennaskond. Foto: Mihkel Maripuu

Neli muusikaürituste eestvedajat otsustasid seljad kokku panna ja detsembri algul Viljandis kahepäevase minirokifestivali korraldada.


Uue esinemispaigana võetakse kasutusele Hariduse tänaval asuv kunagine lennukitehase hoone, kus Ugala mängis tänavu sügisel lavastust «Kogujad».



4. ja 5. detsembril teoks saaval üritusel «Tehaserock» astub lavale 15 ansamblit nii Viljandist kui mujalt Eestist ning nad pakuvad kuulajaile väga erilaadseid stiile.



Nood neli korraldajat on tehasehoonete omanik ja muusik Kait Lukka, «Rock Rambi» eestvedaja Juhan Nöps, Viljandi noortekeskuse juhataja Mart Saar ja Tartu rokielu edendaja Roland «Roll» Sutt.



«Rock Rambile» mõeldes

Juhan Nöpsi ütlemist mööda on üks festivali eesmärk hoida Viljandi rokielu ärksana ka väljaspool suveaega.



«Kavatseme märtsis sealsamas maha pidada nii-öelda eel-«Rock Rambi» ning see üritus on justkui tehaseruumide ja iseenda katsetamine: kas ja kuidas õnnestub seal festivali korraldada,» rääkis ta.



«Tehaserockile» esinejaid valides üritasid mehed hoida spektri võimalikult laiana.



«Tahtsime, et kõigile rokisõpradele oleks midagi. Kuulda võib nii pehmemat kui karmimat rokki, aga ka punki ja indie’t. Vaheldumisi on laval staažikad tegijad ja noored bändid,» kõneles Nöps.



Osalejad sõidavad festivalile kokku mitmelt poolt. She Walks Drunk tuleb Valgast, John Stuart Mill Pärnust ja MockingBird Tartust. Kohalikest bändidest astuvad lavale näiteks Faasinihe, SeeMe ja Justified Olöf & the Zippy Robots. Reedese kontserdiõhtu lõpetab Vennaskond ja laupäevase Terminaator.



Juhan Nöpsi sõnul on festivali piletid nagu ka «Rock Rambi» omad võimalikult odavad, et kellelgi ei jääks muusikanauding raha pärast saamata.



Mõlemal õhtul peaks üles astuma ka üks saate «Eesti otsib superstaari» finalist, ent mitte saatest tuntud laulude, vaid oma bändi ja kavaga. Kes need kaks esinejat on, ei taha Nöps veel öelda, sest lõplikud kokkulepped on sõlmimata.



Päevane kontsert tasuta

Peale reede ja laupäeva õhtul kell 20 algava piletiga põhiprogrammi on laupäeva päevaks planeeritud eraldi tasuta kava, mida saavad vaatama tulla ka need noored, kes õrna ea tõttu õhtustele kontsertidele veel ei pääse.



Nagu nentis päevase kava eest hoolitsev Mart Saar, peaks laupäeval kella 12 ja 18 vahel lavale jõudma hulk noortebände, millest valdav osa on pärit Viljandimaalt.



«Et kõigilt osalejailt pole ma lõplikku jah-sõna saanud, ei taha ma veel nimesid välja käia. Võin aga öelda, et laval näeb nii uusi põnevaid kui noortebändide võistluselt tuttavaid koosseise,» rääkis ta.



Siiski nimetas Saar ühe külalisbändi, Paha Polly Võrust.



Saare sõnul on minifestival noortele ansamblitele suurepärane võimalus kogemusi hankida ja ennast näidata ka väljaspool maakondliku noortebändide võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles