Uuring: naiseliku kehaga naised on intelligentsed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: naiseliku kehaga naine on intelligentne
Uuring: naiseliku kehaga naine on intelligentne Foto: TopFoto/SCANPIX

USAs tehtud uuring näitas, et liivakellakujulise naiseliku kehaga naised on intelligentsemad kui nende poisiliku ja kõhna kehaga sookaaslased.

Ka nende naiste lapsed on keskmisest intelligentsemad, kirjutab Helsingin Sanomat.

Pittsburghi ja California ülikoolide teadlased uurisid testide abil 16 000 naise kognitiivseid võimeid. Tulemused näitasid, et naiseliku ja pehme kehaga naised ning nende lapsed tegid testid paremini kui kõhna ja poisiliku kehaga naised ning nende lapsed.

Mida suurem oli naise puusade ja piha ümbermõõdu vahe, seda paremad olid testi tulemused.

Uurijate arvates võib volüümika kehaga naiste intelligentsuse juures mängida tähtsat rolli organismi rasvhapete kvaliteet. Omega-3 rasvhapped mängivad aju arengus ja selle töökorras olemises tähtsat rolli.

Uurijate sõnul jäävad meestele naiseliku kehaga naised silma, kuna selline keha viitab intelligentsusele ja võimalusele saada intelligentseid järeltulijaid.

Kuid mitte kõik ei ole selle teooriaga nõus.

«Arvestada tuleks veel mitmete nüanssidega nagu elustiil ja toiduvalik. Ja kuigi mehi võib huvitada naise piht ja puusad, pole nende suurus meeste jaoks partneri valikul siiski nii tähtsad,» arvas Newcastle`i ülikooli antropoloog Martin Tovee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles