Gregorian laulab Nokias hitte

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregoriani kontserte on kümne aasta jooksul külastanud enam kui miljon inimest.
Gregoriani kontserte on kümne aasta jooksul külastanud enam kui miljon inimest. Foto: http://www.gregorian.de

Esmaspäeval, 9. novembril kell 20 algab Nokia kontserdimajas suurejooneline Gregoriani kontsertetendus: oma kümnendat sünnipäeva tähistaval maailmatuuril Tallinnas esinev Saksa ainulaadne muusikakollektiiv sulatab üheks kirikliku gregoriaani laulustiili ja tänapäeva leviviiside hitid.

Eesti publikule pole Gregorian esimest korda nautida, munkadeks riietunud muusikud lummasid siinseid melomaane juba kuue aasta ees. Et mehed oleksid vahepealsed aastad kloostris mööda saatnud, oleks ebakorrektne väita - kiriklik laul pole elustiil ega Gregoriani liikmed lihasuretajad.

Et 1999. aastast tegutseva kollektiivi looming on paljudele meelepärane, seda tõestavad kõige paremini ligikaudu viis miljonit müüdud heliplaati Gregoriani lauludega. Kuid seegi, et kokku on kollektiivi kontserte kümne aasta jooksul väisanud enam kui miljon inimest.

Selle aasta mais paavst Benedict XVI Iisraeli külaskäigul puhul Antiik-Rooma amfiteatri varemetes toimunud Gregoriani kontserti kandsid üle veerandsaja riigi telekanalid.

Gregoriani laul on kõlanud „Harry Potteris", „Sõrmuste isandas", „Tähtede sõjas".

Nokia kontserdimajas esitab Gregorian Genesise, Elton Johni, Sarah Brightmani ja paljude teiste tippartistide gregoriaani stiilis lugusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles