Kes oli mees, kes hüppas 11. septembril pea ees WTC tornist alla?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes oli mees, kes hüppas 11. septembril pea ees WTC tornist alla?
Kes oli mees, kes hüppas 11. septembril pea ees WTC tornist alla? Foto: Wikipedia.org

Eile möödus 12 aastat, mil USAs New Yorgis asunud kuulsad Maailma Kaubanduskeskuse (World Trade Center – WTC) kaksiktornid terrorirünnakus hävinesid.

Uudisteagentuuri AP fotograaf  Richard Drew jäädvustas pea ees WTC ühest tornist alla kukkunud mehe, kirjutab Esquire.

Fotograafi sõnul oli kell siis 9.41 kohaliku aja järgi.

Tundeid tekitanud pildi avaldasid järgmisel päeval sajad väljaanded ning sellest kujunes üks 11. septembril 2001. aastal juhtunu sümboleid.

Samas tekitas see pilt ameeriklastes endis pahameelt. Näiteks sai väljaanne The Times nii suure kriitika osaliseks, et langetati otsus seda pilti enam mitte avaldada.

Oli ka neid, kes arvasid, et mees valis keerulises olukorras enda jaoks parima lahenduse – vabasurma. Sellele viitavat ta enesekindel kehaasend.

Aastate jooksul on püütud kukkunud mehe isikut kindlaks teha, kuid seni ei ole seda suudetud.

Esmalt käidi välja, et tegemist võis olla WTC põhjatorni restoranis töötanud pagari Norberto Hernandeziga. Mehe pereliikmed nägid pilti ning ütlesid, et see ei saa olla tema.

Terrorirünnakute ajal võis WTC kaksiktornidest alla hüpata vähemalt 200 inimest.

Timothy Briley arvab, et alla hüpanud mees oli tema vend Jonathan Briley. Ta jõudis sellisele järeldusele, kuna ta vend kandis triiksärgi all oranži T-särki ning kukkudes olevat seda näha.

Timothy Briley sai oma venna kindlaks teha vaid kingade järgi. Kuna inimjäänuseid ja riideid ei olnud alles, siis ei saa seni kindlalt öelda, kas oli tegemist Jonathan Brileyga või mitte.

Seni ei ole teada, kes oli see mees, kes 11. septembril 2001. aastal kell 9.41 WTC põhjatornist pea ees alla sööstis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles