Video: perekond, mille liikmed elavad 1986. aastas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond, mille liikmed elavad 1986. aastas
Perekond, mille liikmed elavad 1986. aastas Foto: Youtube

Kanadas elab perekond, kelle elu kulgeb tehnoloogilises mõttes nagu 1986. aastal.

Blair McMillan, ta elukaaslane ja nende kaks last on loobunud tänapäevastest tehnoloogiaseadmetest, edastab news.com.au.

Neil ei ole mobiiltelefone, internetti, e-posti. Nad ei kasuta Facebooki ega Twitterit. Neil ei ole DVDsid, CDsid, mp3 mängijaid ega plasmateleviisorit.

Samuti ei kasutas nad internetipanka. Neil ei ole digikaamerat.

McMillani sõnul loobusid nad tänapäevasest tehnoloogiast, kuna tema arvates hävitab see inimestevahelise normaalse suhtlemise.

Mees selgitas, et kui ta tahtis oma viieaastase pojaga õues mängida, siis lapse keeldus, kuna ta oli süvenenud iPadi.

«Siis sain aru, mida nüüdisaegne tehnika lastega teha võib. Kui mina olin laps, siis mängisin palju õues. Tänapäeva lapsed seda ei tee, vaid istuvad siseruumides arvuti taga,» lausus isa.

Pere kolis tagasi majja, kus mees kunagi üles kasvas. Sinna sõites ei kasutanud nad GPSi, vaid vana teekaarti.

McMillan ja ta naine kannavad soenguid ja riideid nagu 1980. aastatel.

Muusikat kuulatakse raadiost või kassetilt. Lastel ei lubata kaaslaste mobiiltelefone kasutada ega neist fotosid vaadata. Nad vaatavad vaid tele-show´sid ja filme, mis on tehtud enne 1986. aastat.

McMillani elukaaslane Morgan arvas esmalt, et mees on hulluks läinud, kuna ei käi ajaga kaasas. Nüüd aga ei oskagi ta enam teistmoodi elada.

On olnud ka tagasilööke. McMillan kaotas oma äripartneri, kuna see ei soovinud elada minevikus ning kasutada «vana kooli» töömeetodeid, mis tähendas mobiiltelefoni ja interneti mittekasutamist.

Perepea kavatseb sellisest elust kirjutada raamatu või teha filmi. Nende projekt peaks kestma üks aasta aga võib-olla ka kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles