Livikos naisi ei diskrimineerita

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko villimisliinidel töötavad põhiliselt naised.
Liviko villimisliinidel töötavad põhiliselt naised. Foto: Toomas Huik

Liviko juhatuse esimees Janek Klavi ütles, et Livikos saavad üht ja sama tööd tegevad eri soost inimesed sama palka ja naisi ei diskrimineerita.


Liviko liinitöölised on põhiliselt naised, kuid näiteks müügiesindajatena töötab nii mehi kui naisi. «Seda võin küll kinnitada, et sama töö tegijad saavad ühesugust palka soost olenemata,» lausus Kalvi.

Küll on aga olemas ameteid, mis nõuavad suuremat füüsilist jõudu, näiteks kastide tõstmine ja transport, kus on mehed eelistatud.

Müügiinimesed saavad põhipalka, mis on kõigile ühesugune, ja tulemustasu, mis sõltub töötajast endast. Tulemustasu maksmise mudel on kõigile ühesugune. Kalvi sõnul teenivad paljud naised ettevõttes sageli meestest rohkemgi.

Kalvi ütles, et talle tundub maailma majandusfoorumi soolise võrdõiguslikkuse aruandes toodud 40 protsenti, mille võrra Eesti naised meestest vähem teenivad, liialdusena. «Eks raskel ajal tekib igasuguseid liikumisi, grupeeringuid ja seisukohti,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles