Isadepäev Euroopa meistritega

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja, Kaspar Taimsoo Matti Killing kultuuriministeeriumi ja EOK tänukirjadega.
Allar Raja, Kaspar Taimsoo Matti Killing kultuuriministeeriumi ja EOK tänukirjadega. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Pühapäeval, 8. novembril Kilingi-Nõmme spordihoones tähistataval isadepäeval osaleb kolm Euroopa meistrit: Taavi Koovit, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo.

Esimene neist, Kilingi-Nõmmelt pärit mees, pärjati kontinendi parimaks kevadel Serbias toimunud amatööride klassikalise kulturismi Euroopa meistrivõistlustel üle 180 cm meeste seas, Raja ja Taimsoo lõid vee puhtaks septembris Brestis sõudmise EMil paariskahesel.

Selle juures ei tule musklimägi Koovit ega aeruvägilased spordihoonesse niisama uhkelt rinda punnitama ja autogramme jagama, nii esimesel kui teistel on kavas korraldada treeningtund.

Kui Raja-Taimsoo ning nende juhendaja Matti Killingu antav näidistreening on nii-öelda ühekordne ettevõtmine, siis küpse mehena suurepäraste saavutusteni jõudnud Koovitil on Kilingi-Nõmme spordihoone ideaalilähedaselt sisustatud jõusaaliga omad plaanid.

„Taavi on nõus jagama Kilingi-Nõmmes oma kogemusi tulevikuski," ütles spordihoone juhataja Toivo Tallo. „Oleks ainult asjahuvilisi."

Neid, nagu spordikompleksi juhataja pisukese nukrusega hääles tõdes, paraku napib. Siiski oli Tallo kindlalt seda meelt, et Eesti meister, Eesti karikavõitja, MMi üheksas ja Euroopa meister kõik Taavi Kooviti isikus võib olla magnet, mis innustab mõnegi laisklemist elu normiks pidava kohaliku noore mehe regulaarsele harjutamisele.

Liiati on juba koolipoisina oda 56 meetri kaugusele lennutanud ja 205 cm kõrgust hüpanud, ent siis vaid hulk aega üksnes enda lõbuks sportinud viienda elukümnendi lävel Taavi suurepärane illustratsioon väitele, et igaüks on oma õnne sepp.

Ehkki isadepäeval korraldab klubi Maisquash Kilingi-Nõmme spordihoones näidisturniiri ja squash'ihuvilistele jagab õpetussõnu squash'i Eesti meister Aliis Allas; aeroobikasaalis tutvustab Ann Roosioja uut rühmatreeningut FitStar Attack ning Mari-Liis Jädal viib läbi Les Mills BodyPump rühmatreeningu, jätkub usin sporditegemine Kilingi-Nõmme spordihoones pärast 8. novembritki.

Pealegi peetakse just isadepäeval Saarde II kiirusliku tšempionaadi esimene etapp.
Kes on kompleksvõistluse - 500 meetri pikkune distants sõudeergomeetril ja joonejooks - parim, selgub 27. detsembril, kui sarivõistlus otsa saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles