Orava talus peetakse isemoodi isadepäeva

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orava talu isadepäeval saab õppida ka vigursaagimist.
Orava talu isadepäeval saab õppida ka vigursaagimist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Orava talu Raplamaal tähistab 8. novembril isadepäeva isemoodi, kus kohaletulnud saavad nii vigursaagimist proovida kui leivateo ette võtta ja matkata.


Vigursaagimise õpituba juhendavad Martti Kalamees, Ott Olesk ja Taavi Ehrpais, kelle tehtud töid kohtab nii Eestis kui mujal maailmas. Vigursaagimise õpitoas valmib väikeskulptuur, hakkama saavad kõik need, kes oskavad saagi käsitseda.

Talusildi valmistamist juhendab Tiit Linnamägi. Tubase leivateo eestvedajad on Ilvi Pere ja Rando Tooming. Leivategemine sobib nii suurtele kui väikestele.

“Novembripäeval annavad sooja lõke, soojad joogid ja saun, vihma või lume eest kaitseb katus, kuid riietuda tuleks siiski ilmale vastavalt,” selgitas ja soovitas talu perenaine Piret Linnamägi ja palus tubaste tegevuste jaoks kaasa võtta vahetusjalanõud.

Orava talu on peremees Tiit Linnamägi sõnul loodud iseendale, kuid nüüd on sellest saanud mõnus puhkepaik sõpradele ja teistele toredatele inimestelegi. Orava talu ümbrust iseloomustavad järvesilmad, põlispuud, lõkkekohad, mänguväljakud, matkarada ja kõikjal uhkeldavad puuskulptuurid, murutraktorit asendavad Šoti mägiveised.

Isadepäeva korraldab Matka Eestis OÜ koostöös Orava talu rahvaga.

Isemoodi isadepäeva ajakava

12-14
·    Vigursaagimise töötuba. Võta kaasa elektri- või mootorsaag!
·    Leivateo õpituba. Kaasa saab juuretise ja retseptid.
·    Matk: põlismets, vääriselupaigad, metsavendade punker, Nõmmepere karjamõis jm.
14-14.30 lõuna: supp, koduleib, taimetee.
14.30-16.30
·    Vigursaagimine.
·    Leivategu.
·    Talusildi valmistamine. Võta kaasa ümarpeitel!
16.30-17 suur koogisöömine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles