Kas sina oled SEDA MEEST unes näinud?

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevate inimeste joonistused SELLEST MEHEST.
Erinevate inimeste joonistused SELLEST MEHEST. Foto: thisman.org

Tuhandete inimeste unedes üle terve maailma kummitab üks kummaline mees, keda keegi pole ihusilmaga näinud.


Lugu sai alguse 2006. aastal, kui ühe tuntud New Yorki psühhiaatri naispatsient kurtis, kuidas teda üks ja sama mehenägu unes painamas käib. Naine vandus, et ta pole seda meest ärkvel olles iialgi näinud. Ta joonistas mehe näo mälu järgi üles.

Joonistus jäi psühhiaatri kabinetti vedelema, kuni ühel heal päeval märkas seda üks teine patsient. Ta tundis joonisel ära mehe, kes juba pikka aega tema unenägudes on kummitamas käinud. Ka tema kinnitab, et pole iialgi meest päriselt näinud.

See kokkusattumus äratas psühhiaatri huvi ja ta saatis kujutise mõnedele oma kolleegidele. Ning ennäe! Ka neil oli patsiente, kelle unenägudes SEE MEES (just nii nad kõik tundmatut nimetasidki) on sagedane külaline.

Sellest ajast kuni praeguse hetkeni on üle 2000 inimese kõikjal maailmas tunnistanud, et SEE MEES esineb nende unenägudes. Raportites on esindatud paigad kõikidest maailmajagudest: Los Angeles, Berliin, Sao Paulo, Teheran, Peking, Rooma, Barcelona, Stockholm, Pariis, New Dehli, Moskva jne.

Mingit muud ühendust nende inimeste vahel pole õnnestunud tõestada. Ka unenäod on erinevad. Mõnes on mees sõbralik, üks daam isegi armus temasse unes. Teistes esineb mees negatiivse kangelasena.

Fenomeni seletamiseks on välja pakutud palju erinevaid teooriaid. Mõned panustavad Jungi arhetüüpsele mälule; teised arvavad, et see on Jumal, kes end inimestele unes ilmutab.

Kummalise nähtuse selgitamiseks on loodud veebilehekülg thisman.org.

Vaata pilte! Kas sina oled SEDA MEEST unes näinud? Miks ta käib inimeste unedes?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles