Kas oled telekasõltlane?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurte LCD-telerite valmistajana tuntud LG ennustab suurt tulevikku alla 26-tollistele teleritele..
Suurte LCD-telerite valmistajana tuntud LG ennustab suurt tulevikku alla 26-tollistele teleritele.. Foto: Reuters / Scanpix.

«Televiisorimees, palun räägi minuga!» tahaks vahel õhtuti koju jõudes nii mõnigi karjuda oma diivanil lösutavale elukaaslasele. Telekasõltlastest kirjutab Ilumaailm.ee veergudel kirjaneitsi Kirsti. 

OK! Olen sõltlane - telekasõltlane! Ma arvan, et nii võiks end tutvustada päris paljud inimesed. On ju teilgi tuttavaid, kes hommikul ärgates teleka «on»-nuppu vajutavad ja alles magama minnes «offi» otsivad. Ehk olete isegi üks nendest? Ega siis alati peagi pakutavat programmi jälgima, piisab sellest, et pilt ees on.

Vaatasin, et naisteportaal Ilumaailm.ee lugejad said möödunud nädalal vastata küsimusele, mis puudutas õhtuseid harjumusi. Kes käib pärast tööd jõusaalis, kes joob veini. Mõni loeb, mõni lebab diivanil ja vaatab lakke. Kes kuidas päeval kogutud pingeid maandab. Telekaarmastajad olid raskelt ülekaalus.

Tegelikult suhteliselt veider küsimus. Pole ju inimest, kes igal õhtul koju jõudes kohe veini hakkaks limpsima või lugema... No hea küll, vastajatest kolm protsenti seda siiski teeb.

Lugemine on sama populaarne kui joominegi - ka kolm protsenti. Täpselt võrdselt on ka neid, kes õhtuti enda kehakumerusi spordisaalis tuunivad ja neid, kes lihtsalt jalad seinale viskavad.

Nendest tegevustest palju popim on aga istuda loomulikult arvutis. Millega Ilumaailma.ee lugejad seal tegelevad, on meile teadmata, aga seal nemad igal juhul pärast tööpäeva lõppu kükitavad.

Oi kui mõnus on õhtul end teleka ette kerida, libistada head veini.., kamin praksub..., telekas on «Meeleheitel koduperenaised» või välismaised doktor Preed... Milline imeline elu! Nii arvab enamik vastajatest. Mina ka.

Mulle rääkis üks meessoost sõber enda telekalembusest. Tema on ka üks nendest, kes õhtuti kõik saated pingsa uudishimuga lõpuni vaatab. Üks selline ühefaasilise ajuga mees. Teate küll neid. Need, kes vaatavad pildikasti nii pingsalt, et varasta või tuba tühjaks, ta ei näe ega kuule midagi.

Aga sõber avaldas saladuse. Tegelikult ei tea ta absoluutselt, millest televiisorimehikesed räägivad, ta mõtleb lihtsalt omi mõtteid, aga kui nii süvenenud näo teed, ei tule naine tühja jutuga tüütama!

Mõnusat telekasuve teilegi!

Külasta Elu24.ee foorumit ja paku põnevaid arutlusteemasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles