Hingerahu veab vaimse tervise päeva

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Päevakeskuse näitering mängis mullu tükki „Lift ehk Heldur 2".
Pärnu Päevakeskuse näitering mängis mullu tükki „Lift ehk Heldur 2". Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Laupäeval, 10. oktoobril kell 13 algab Nooruse majas erivajadustega inimeste teatripäev. Üksiti tähistatakse MTÜ Hingerahu veetava ettevõtmisega ülemaailmse vaimse tervise päeva ja korraldatakse käsitöö näitus-laat.

Ülemaailmne vaimse tervise päev on 1996. aastast iga aasta 10. oktoobril toimuv vaimse tervise probleemide ennetamisele pühendatud üritus. Seda korraldab ja organiseerib ülemaailmne vaimse tervise föderatsioon.

Vaimse tervise päeva eesmärk on inimeste teavitamine vaimse tervise olemusest ja vaimse tervise säilitamise võimalustest. Loodetakse, et teadlikkuse tõusuga psüühikast kaasneb inimeste oskuste pagasi täienemine vältimaks vaimse tervise probleemide teket ja hakkama saada olemasolevate vaimse tervise probleemidega.

Maailmas moodustavad puudega inimesed ligi 10 protsenti kogu rahvastikust, Eestis on erivajadustega inimeste arv orienteeruvalt 140 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles