Täna on rahvusvaheline rasestumisvastaste vahendite päev

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Igal aastal 26. septembril tähistatakse rahvusvahelist rasestumisvastaste vahendite päeva (World Contraception Day - WCD), mille keskmes on nägemus maailmast, kus ükski rasedus ei ole soovimatu.

Tänavu on lipukirja «Sinu elu, sinu hääl: räägime rasestumisvastastest vahenditest» all toimuva kampaania eesmärk julgustada teismelisi vestlema inimestega, keda nad usaldavad, et neil oleks soovimatu raseduse ja suguhaiguste vältimiseks piisavalt infot.

Kampaania on suunatud teismelistele vanuses 15-19 aastat, sest just selles eas kipub noortel rasestumisvastaste vahendite alasest teabest vajaka jääma.

Eestis korraldavad seksuaaltervise liidu projekti Light&Love noored täna suhtlusvõrgustikes arutelusid, kus saab eakaaslastega vabalt rääkida seksuaaltervisega seotud teemadel ja küsida nõu spetsialistidelt. Jututoad avatakse suhtlusportaalides Orkut, Facebook, Twitter, Odnoklassniki ja Vkontakte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles