Eesti noored räägivad homme suhtlusportaalides seksist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksuaaltervise liit kutsub noori suhtlusportaalidesse seksist rääkima. Jututoad avatakse homme Orkutis, Facebookis, Twitteris, Odnoklassnikis ja Vkontakes.
Seksuaaltervise liit kutsub noori suhtlusportaalidesse seksist rääkima. Jututoad avatakse homme Orkutis, Facebookis, Twitteris, Odnoklassnikis ja Vkontakes. Foto: Caro / Scanpix

Homme tähistavad seksuaaltervise liidu noorteprojekti Light&Love noored üle riigi rahvusvahelist rasestumisvastaste vahendite päeva, mille tänavuseks juhtlauseks on «Sinu elu, sinu hääl: räägime rasestumisvastastest vahenditest».

Sel puhul käivituvad suhtlusportaalides Orkut, Facebook, Twitter, Odnoklassniki ja Vkontakte jututoad, kus räägitakse seksuaaltervisest ja rasestumisvastastest vahenditest. Jututubadesse on kutsutud ka spetsialistid, kes aitavad tekkinud küsimustele vastata, kuulata ära seksuaaltervisega seotud müüdid ja teha selgitustööd.

«Ei ole saladus, et noortel puudub piisav ligipääs rasestumisvastaseid vahendeid puudutavale infole, vanemate ja spetsialistide käest aga tihtipeale ei julgeta küsida. Otsustasime, et kõige parem viis teavituseks on alustada noortevahelist diskussiooni,» kommenteeris projekti Ida-Eesti piirkonnajuht Anton Dijev.

«Võib-olla ei õnnestu meil samal päeval lahendada kõiki probleeme ning saada vastuseid kõigile küsimustele, küll aga üritame tekitada ilma valehäbita diskussiooni, millest kasvaks välja üle-eestiline temaatiline jututuba,» lisas Põhja-Eesti piirkonnajuht Triin Pokk.

Light&Love`i noorte eesmärk on viia oma eakaaslasteni sõnum sellest, et seksuaaltervise teemal tohib ja tuleb rääkida omavahel ning ka vanema põlvkonnaga, jagada informatsiooni ning otsida vastuseid oma küsimustele, seksuaaltervis ei tohi olla tabu igapäevavestlustes ega internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles